DESTINATIONSUTVECKLING
& PLATSMARKNADSFÖRING

Fler och fler inser vikten av att skapa livskraftiga platser för både boende och besökare. Runt om i Sverige arbetar idag regioner, kommuner, destinationsbolag, entreprenörer, byalag och invånare tillsammans för att gå från vision till handling.  Man gör ett riktigt bra jobb – men ibland kan det vara bra med lite inspiration där man både uppmuntras och utmanas för att ta nästa steg.

Jerry har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med att utveckla Svensk Besöksnäring. Bland annat inom Visit Sweden och Höga Kusten men har också anlitas av regioner och kommuner runt om i Sverige. Parallellt bygger Jerry upp FriluftsByn i Höga Kusten.

Vill ni ha en inspirerande träff där ni tar del av konkreta modeller, tips och tankar är det en bra idé att kontakta Jerry.

“Jerrys föredrag var besöksnäringsdagens höjdpunkt. Med snittbetydet 4,91 av 5 från våra 96 besökare kan jag verkligen rekommendera att anlita Jerry.”

Josefine Schön, Visit Linköping

“Jerry sätter fingret på sånt som varje destination och turismföretagare bör påminna sig om.”

Visit Sweden

“Vi gjorde ett studiebesök för att få lyssna till hur FriluftsByn samverkar med andra och vi har redan anlitat Jerry för att inspirera i Skåne och fler samarbeten kommer det bli.”

Angelica Gustafsson, Visit Skåne

DESTINATIONSUTVECKLING & PLATSMARKNADSFÖRING

FÖRELÄSNINGAR
& WORKSHOPS

Utsedd till Sveriges Bästa Platsmarknadsförare och med fler än 150 uppdrag runt om i Sverige och världen är Jerry Sveriges mest anlitade föreläsare inom turism, destinationsutveckling och platsmarknadsföring. Hör av er så sätter vi samman något som passar just era möjligheter och utmaningar. Här hittar du exempel på populära föreläsningar och workshops.

Föreläsning

DESTINATIONSUTVECKLING
– Tillsammans får vi det att hända.

Sveriges mest populära föreläsning utmanar och inspirerar. Perfekt för att skapa samsyn och ge energi att fortsätta det gemensamma arbetet i regionen.
Pris: 29 900 kr ex moms, resa boende.
Tid: 60 min + Frågor & Svar
Om Föreläsningen >>

Föreläsning

PLATSMARKNADSFÖRING
– Så tar vi oss genom bruset

Jerry delar konkreta tips som gör att er destination och era upplevelser får uppmärksamhet och bygger förtroende som leder till fler besök.
Pris: 29 900 kr ex moms, resa boende.
Tid: 60 min + Frågor & Svar
Om Föreläsningen >>

Föreläsning

NÄSTA STEG
– Kombinationsföreläsning, destinationsutveckling & platsmarknadsföring

Två föreläsningar vid samma tillfälle där vi kombinerar inspiration och tips kring destinationsutveckling med konkreta tips kring platsmarknadsföring. Praktiska övningar kan adderas.
Pris: 35 000 kr ex moms, resa boende.
Tid: 90 – 120 min (Dela gärna upp som 60 + 30 min eller 60 + 60 minuter)
Om föreläsningen >>

Föreläsning

EN ATTRAKTIV PLATS
– Sambandet mellan boende, besökare, inflyttning och kompetensförsörjning.

En föreläsning som inspirerar, väcker tankar och ger konkreta exempel på hur besöksnäringen och övriga intressenter kan samverka för att bidra till inflyttning och kompetensförsörjning. Jerry delar även lärdomar från festivalen Nature´s Calling.
Pris: 29 900 kr ex moms, resa boende.
Tid: 60 min.
Om föreläsningen >>

Föreläsning

NATURTURISM
– Konkreta tips för en hållbar utveckling

Jerry ger tips på hur du bygger ett varumärke som får andra att bry sig.
Pris: 29 000 kr ex moms, resa boende.
Tid: 60 min
Om Föreläsningen >>

Föreläsning

EVENEMANG
– Låt oss bygga på varandras styrkor och tända nya aktiviteter och säsonger

Jerry delar tipsen som gör att du får uppmärksamhet och bygger förtroende.
Pris: 29 000 kr ex moms, resa boende.
Tid: 60 min
Om Föreläsningen >>

Föreläsning

WORKSHOPS & BOLLPLANK
– Kombinera föreläsning med övningar eller boka möte för att bolla idéer.

Kombinera inspiration, tankar och modeller med egna övningar där vi tillsammans arbetar med er destination eller företag.
Workshop: från 35 000 kr ex moms, resa boende.
Bollplank: Kontakta Jerry

FEM FÖRKLARINGAR TILL VARFÖR JERRY BLIVIT SVERIGES MEST ANLITADE FÖRELÄSARE INOM BESÖKSNÄRING.

1

Jerrys erfarenhet och de resultat han varit med att skapa har gjort honom till Sveriges mest anlitade föreläsare och inspiratör inom Svensk Besöksnäring. Tack vare möjligheten att få sätta sig in i flertalet regioners arbetssätt, möjligheter och utmaningar tar Jerry med sig både egna insikter och erfarenheter samt best practise från hela landet.

2

Jerry blir ofta inbjuden att återkomma till regioner där han varit. Bland annat Visit Sweden, Visit Skåne, Visit Småland, Visit Gotland och Visit Blekinge har valt att anlita Jerry för fler uppdrag. Det visar på att hans sätt att inspirera, utmana och uppmuntra är uppskattat och ger konkreta resultat.

3

Jerry är väl insatt i de utmaningar och möjligheter som destinationsbolkag och kommuner arbetar med. Tack vare erfarenhet som Global Marknadschef över ett 30-tal länder har Jerry anlitats som bollplank när man satt strukturer hos flertalet destinationsbolag. Bland annat Höga Kusten Destinatonsutveckling anlitade Jerry under tre år för att skapa en struktur för Höga Kusten. Jerry har under två år suttit med i Visit Swedens referensgrupp för utveckling av Naturturism.

4

Då Jerry från grunden startat upp ett eget företag inom besöksnäringen – byggt boende, byggt en restaurang från grunden, skapat flertalet aktiviteter och lanserat flertalet evenemang som även levt vidare i mer än 10 år har hans verksamhet gått från två till 35 anställda och från en omsättning på en miljon till över tio miljoner känner han till de möjligheter många entreprenörer har men kan också visa på hur man kan hantera de utmaningar som finns om man bara arbetar strukturerat och har tålamod samt försöker samverka både lokalt, regionalt och nationellt.

5

Tack vare att Jerry arbetar med både regioner, kommuner och destinationsbolag samt löpande träffar flertalet turismföretagare samt själv driver ett bolag där han har dialog med allt från byalag till markägare har Jerry har en bred och djup förståelse kring olika parters verklighet och kan hjälpa till att skapa samsyn och energi bland offentliga organisationer, boende på platsen och entreprenörer.

Jerry har blivit nominerad till Stora Turismpriset där FriluftsByn utsågs till “Sveriges mest innovativa Besöksnäringsföretag”. Jerry har även utsetts till Sveriges bästa Platsmarknadsförare och Årets Landsbyggare för sitt arbete med Höga Kusten och FriluftsByn.

Tareq Taylor, kock och programledare, Elisabeth Haglund vice ordförande Visita och Jerry hyllades för sitt arbete för besöksnäringen pandemin på Visitadagen.

När SVT och Ekonomibyrån vill ta pulsen på Svensk Besöksnäring bjuder man in Lottie Knutson, Resejournalist, Jonas Siljhammar, VD Visita och Jerry Engström.

Jerry har anlitats världen över. Norge, Finland, Färöarna, Bosnien och Kanada har flugit över Jerry för att inspireras av hans sätt att tänka.

HÖR AV DIG!

Den här sidan visar på vad som är möjligt blandat med lite information som förhoppningsvis har gett förtroende att vi kan skapa en riktigt intressant träff.

Så bästa är väl att du hör av dig och sedan tar vi det därifrån. Innan ett eventuellt föredrag lyssnar jag gärna till vad ni själva ser för möjligheter och utmaningar. När vi närmar oss är det toppen att få veta vilka som kommer så jag kan lägga in relevanta exempel.

Utefter det ser jag till att till att skapa något som både lyfter det bra arbete som förmodligen redan gjorts men adderar erfarenheter, tips och tankar på hur man ni tillsammans kan ta nästa steg. Det kommer bli riktigt bra.

Så, du är det färdigscrollat
Ring mig på 070-540 85 77 eller maila jerry@friluftsbyn.se