VARUMÄRKESBYGGANDE
& MARKNADSFÖRING

Ta del av konkreta tankar, tips och modeller från en av Sveriges mest hyllade varumärkesbyggare och marknadsförare. Jerry har arbetat med varumärken världen över – bland annat med Axe och Dove hos den multinationella jätten Unilever innan han blev Global Marknadschef på Fjällräven där han var med och tog varumärket från Sveriges 183:e mest populära varumärke till Sveriges näst mest populära och var med på resan att göra Fjällräven till ett globalt fenomen.

Idag förverkligar Jerry sin passion i FriluftsByn i Höga Kusten. Bland utmärkelserna hittar vi bland annat Sveriges Bästa Marknadschef och Årets Platsmarknadsförare.

På ett energifyllt och underhållande sätt delar Jerry med sig av sin mångåriga erfarenhet och ger konkreta tips på hur just ni kan förbättra ert varumärke och bli effektivare med er marknadsföring.

“Jerry gör tydligt att det inte finns några genvägar och visar med all tydlighet varför han anses vara en av Sveriges bästa marknadschefer.”

Varumärkesdagen.

“Bäst på Varumärkesdagen: Jerry Engström Global Marknadschef Fjällraven”

The Brand Man.

“Man blir nästan irriterad. Jerry påpekar saker som man vet är så viktigt att reda ut men så sällan tar sig an. Nu har vi verktygen för att komma igång.”

Guldnyckeln

2023 lyckades Skaraborg Sessions bjuda in två av Sveriges mest hyllade marknadschefer Andreas Malm, Global Marknadschef för Volvo Cars och Jerry Engström som varit med och lyft varumärken hos Unilever, arbetat som Global Marknadschef på Fjällräven och numera förverkligar sin passion genom- skapandet av FriluftsByn i Höga Kusten. Här får du en summering av de hyllade föreläsningarna.

JERRY HJÄLPER FÖRETAG OCH ORGANISATIONER ATT BYGGA STARKA VARUMÄRKEN MED HJÄLP AV VÄRDERINGAR, STRATEGI, PSYKOLOGI OCH KREATIVT TÄNKANDE SAMT GENOM ATT VÅGA VARA MÄNSKLIGA.

FÖRELÄSNINGAR
& WORKSHOPS

Jerry anlitas frekvent till varumärkesdagar och träffar där företag, entreprenörer och organisationer vill stärka sitt varumärkesarbete och effektivisera sin marknadsföring.

Föreläsning

BYGG ETT STARKT VARUMÄRKE

Jerry ger tips på hur du bygger ett varumärke som får andra att bry sig.
Pris: 29 000 kr ex moms, resa boende.
Tid: 60 min
Om Föreläsningen >>

Föreläsning

MARKNADSFÖRING – KONKRETA TIPS

Jerry delar tipsen som gör att du får uppmärksamhet och bygger förtroende.
Pris: 29 000 kr ex moms, resa boende.
Tid: 60 min
Om Föreläsningen >>

Föreläsning

VARUMÄRKE & MARKNADSFÖRING

Kombinera ett starkt Varumärke och Marknadsföring.
Pris: 35 000 kr ex moms, resa boende.
Tid: 90 min (Dela gärna upp som 60 + 30 minuter)
Om Föreläsningen >>

Workshop

BYGG ETT STARKT VARUMÄRKE

Samla flertalet företag och ta hjälp av Jerry för att under övningar gemensamt stärka era varumärken.
Pris: 40 000 kr ex moms, resa boende.
Tid: 3 – 4 timmar
Om Workshopen >>

MARKNADSFÖRING – SÅHÄR LIGGER DET TILL! 

Tankar från 2018 som fortfarande är relevanta >>

TVÅ FÖRMÅGOR SOM GÖR ER TILL BÄTTRE MARKNADSFÖRARE! 

 Mjuka värden som gör skillnad >>

MARKNADSFÖRING – SÅHÄR LIGGER DET TILL! 

Så ser satsningen ut >>

FEM ANLEDNINGAR ATT KONTAKTA JERRY NÄR NI VILL ÖKA KUNSKAPEN OM VARUMÄRKESBYGGANDE & MARKNADSFÖRING.

1

Jerry har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta med varumärkesbyggande och marknadsföring. Allt från att stärka redan globala varumärken hos Unilever, bidra till att göra Fjällräven ett globalt fenomen till att starta eget och från grunden bygga upp FriluftsByn samt varumärket Höga Kusten. Jerrys spännvidd gör att han kan sätta sig in i och förstå samt ge konkreta tips och återkoppling till de flesta typer av företag, myndigheter och organisationer.

2

Jerrys arbete på Unilever resulterade att läsarna av branschtidnigen Resume röstade fram Jerry till Sveriges Bästa Marknadschef. Som Global Marknadschef var Jerry högst delaktig i att med relativt små medel få Fjällräven att klättra från det 183:e mest populära varumärket till Sveriges näst mest populära varumärke samt Tysklands mest populära Sport och Fritidsvarumärke. Arbetet belönades med flertalet priser men kanske än viktigare – fler lojala kunder. Jerry applicerade sitt arbetssätt på Höga Kusten och hans passion FriluftsByn med fantastiskt resultat vilket gjorde att han fick priset Sveriges Bästa Platsmarknadsförare. Jerry tar med modeller och insikter som lätt kan appliceras hos er.

3

Som marknadaschef har Jerry alltid varit ytterst ansvarig för både Varumärket och Marknadsföringen samt vilken effekt det faktiskt har på försäljning eller andra mätbara mål. Det gör att Jerry mer fokuserar på värderingar, långsiktig utveckling, erbjudandet och vikten av att få med medarbetare än kreativa reklamkampanjer. Detta uppskattas av åhörare men än viktigare – deras kunder.

4

Jerry pratar om Varumärkesbyggande och Marknadsföring som gör att man förstår och det inte känns för komplicerat. Ofta handlar det om att att skapa lite tydlighet och bygga självförtroende för att därefter bli lite bättre att lyfta sitt varför och hur man skiljer sig från andra i samma bransch samtidigt som man får sina medarbetare och kunder att bli ambassadörer och med det som bas lära sig få uppmärksamhet och bygga förtroende hos fler i sin målgrupp. Jerry visar med all tydlighet att man inte ska göra det för svårt – men att det måste göras.

5

Jerry håller gärna ett samtal innan föreläsningen så att han kan anpassa innehållet utefter vilka som kommer närvara. Han vill även gärna ta emot listan på åhörare så han kan ta exempel från närvarande företag. Det gör att budskapet brukar blir än mer relevant och betydligt lättare att ta in när man ser exempel från företag i sin närhet eller samma bransch. Något som leder till en lyckad träff och att det känns som att föreläsningen faktiskt gav något och man kan återvända till sitt jobb med redskap och tips för att förbättra sitt varumärkesarbete och effektivisera sin marknadsföring.

Jerry anlitas löpande till företagsfrukostar och företagskvällar runt om i Sverige. Vid flertalet tillfällen har Jerry fått återvända något år senare för att ge ny inspiration och träffa fler företag, föreningar och myndigheter.

Jerry har anlitats till några av Sverigest mest populära varumärkes och marknadsföringsdagar såsom Guldnyckeln och Varumärkesdagen. Där får Jerry ofta det värderingsbaserade synsättet att bygga varumärke.

Jerry är en flitig besökare hos Handelshögskolor och Universitet där han ger tips och råd till studenter. Om du är studierektor, enhetschef eller lärare inom marknadsföring tveka inte att kontakta Jerry för att se vad som är möjligt eller om det går att boka in ett besök på ert lärosäte vid ett tillfälle då Jerry är i närheten. 

Då Jerry arbetat som marknadschef på multinationella bolag men även byggt upp en egen passion från grunden har han en förmåga att nå ut till de allra flesta som vill förbättra sitt varumärkesarbete och marknadsföring – oavsett tidigare erfarenhet. Jerry lämnar åhörarna med konkreta tips och modeller som de kan komma igång med samma dag. Det brukar vara oerhört uppskattat.

HÖR AV DIG!

Det finns mängder av modeller för att bygga ett starkt varumärke och massor med tips på hur man kan bli effektivare i sin marknadsföring. Även om det kan vara klokt att då och då uppdatera sig på den senaste utvecklingen är ändå basen densamma.

Jag har förmånen att löpande arbeta med både mina egna och andras varumärken och marknadsföring och vilket gett riktigt bra resultat. Jag delar gärna med mig av hur vi arbetat samt konkreta tips på hur fler kan utveckla sitt varumärkesarbete utan att göra det för svårt för sig.

Så hör av dig så tar vi ett snack om hur jag kan hjälpa dig att skapa en träff som man kommer prata om en lång tid framöver.

Ring mig på 070-540 85 77 eller maila jerry@friluftsbyn.se