INSPIRATIONSFÖRELÄSNING
DESTINATIONSUTVECKLING

TILLSAMMANS FÅR VI DET ATT HÄNDA

Vi är många som bidrar till att göra en destination attraktiv för boende och besökare. Region, kommun, destinationsbolag, företagare, föreningar och invånare har alla sin roll för att vi ska nå de mål som ofta finns fomulerade i vår gemensamma vision.

I denna populära föreläsning lyfter Jerry vikten av samverkan och samsyn, visar på hur man både som region och företag bör se över sin särskiljning samt ger bevis på hur samarbete är vad som ofta gör att man tar sig till nästa nivå.

Jerry är Sveriges mest anlitade föreläsare inom Svensk Besöksnäring och bokas av allt från de största till mindre destinationer som vill inspireras till att tillsammans ta nästa steg.

Föreläsningen “Destinationsutveckling – Tillsammans får vi det att hända” har arrangerats på fler än 50 platser runt om i Sverige. Föreläsningen uppdateras löpande, är ständigt aktuell och anpassas till just era möjligheter och utmaingar.

“Jerry sätter fingret på vad som kan få destinationer och företag att växa.”
Namn Namn

Visit Sweden

“Jerry ger massor av energi, konkreta tips och visar på vikten av olika former av samarbeten.”

Sofie Broomé
Visit Skåne

“Det här var en riktigt värdefull föreläsning och en perfekt språngbräda för vårt framtida arbete. “

Camilla Sommarström
Visit Åland

” Tack vare Jerrys erfarenhet kan han uppmuntra och utmana både det offentliga och företag att tillsammans ta nästa steg.”

Mia Karlsson
Höga Kusten Destinationsutveckling

Destinationsutveckling
– Tillsammans får vi det att hända.

FEM ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DENNA FÖRELÄSNING BLIVIT SÅ POPULÄR

1

Det finns tillfällen då man vill samlas, inspireras och få energi att ta nästa steg. Då Jerry arbetat med flertalet destinationer runt om i Sverige och själv driver företag har han god insikt i de utmaningar och möjligheter som finns i våra olika roller. Detta brukar skapa en träff där man vågar vara ärliga med varandra och en känslan av att man är en grupp som vill mot samma mål.

2

I sin roll som Global Marknadschef var Jerry ansvarig för ett 30-tal länder vilket krävde både tydlig struktur och frihet till lokalanpassning. Jerry blandar insikter från tidigare arbete med erfarenheter och exempel från besöksnäring runt om i Sverige där det blir tydligt att våra gemensamma mål endast kan nås om myndigheter, företag, föreningar och lokalbefolkningen har samsyn. Jerry exempel på tillvägagångssätt och modeller är extremt uppskattade och ger en påminnelse om hur viktigt det är att vi samverkar för att skapa en långsiktig och hållbar utveckling.

3

Många företag inom besöksnäringen bedrivs på hobbynivå eller så har ens egna specialintresse blivit ens jobb. Det är toppen. Men för att få er region och företag att utvecklas behövs det ofta adderas lite företagsamhet. Jerry hjälper till att balansera strategiskt tänkande med att ta vara på möjligheter som plötsligt dyker upp. Då Jerry själv driver företag kan han relatera hur lätt det är att fastna i driften men hur viktigt det är att då och då ta sig tid att se över sina långsiktiga mål.

4

Fler och fler destinationer har blivit riktigt duktiga på att locka besökare. Nivån höjs för varje år som går. Jerry ger exempel på hur ni som destination men också hur enskilda företag bör tänka för att lyfta sin unikitet samt ge värde till sina potentiella besökare för att få uppmärksamhet och förtroende som resuterar i ett besök.

5

Tack vare att Jerry arbetar med både regioner, kommuner och destinationsbolag samt löpande träffar flertalet turismföretagare samt själv driver ett bolag där han har dialog med allt från byalag till markägare har Jerry har en bred och djup förståelse kring olika parters verklighet och kan hjälpa till att skapa samsyn och energi bland offentliga organisationer, boende på platsen och entreprenörer.

Mer om föreläsningen Destinationsutveckling – Tillsammans får vi det att hända

Runt om i Sverige har vi en enorm potential att vässa existerande samt skapa nya upplevelser för boende och besökare samtidigt som vi tänder nya säsonger. Men konkurrensen är knivskarp vilket gör att destinationer där myndigheter, företagare, föreningar och boende arbetar tillsammans har större chans att lyckas nå sina mål. Denna föreläsning passar perfekt för er som vill samlas för att inspireras och få ett diskussionsunderlag i ert vidare arbete.

Föreläsningen som anpassas efter samtal om just era möjligheter ger exempel från olika platser i Sverige och visar tydligt genom olika modeller hur hur samsyn och samhandling gör allas arbete enklare. Vi går även igenom exempel på hur man kan tänka när man vill särskilja sig och nå igenom det enorma bruset. Vi avrundar med olika exempel som visar på hur samarbeten som ofta är det som gör att man tillsammans tar sin destination till nästa nivå.

Passar: Destinationer som tillsammans vill få insiration samt konkreta modeller och tips för att ta nästa steg i utvecklingen. 

Tid: 60 – 90 minuter. 
Pris: 29 900 kr + moms, resa och boende.

Om man vill få en energiinjektion i besöksnäringen och få handfasta råd med tydliga exempel bör man anlita Jerry för en föreläsning.
Visit Sundsvall

FUTURE WATCH
Stockholm

Under Visit Swedens tillställning för Svensk Besöksnäring delade Jerry tankar hur vi kan utvecklas tillsammans genom fördjupade samarbeten och vassare kampanjer.

PLACEBRANDER OF THE YEAR
Stockholm

Jerry var inbjuden för att inspirera regioner runt om i Sverige att ta nästa steg i sin utveckling genom att samla regionens aktörer mot gemensamma mål.

VISIT BLEKINGE
Karlshamn

Jerry anlitas för att ge energi i det fortsatta arbetet att utveckla destinationen. Det resulterar i ytterligare två workshops med regionens företag.

VISIT VAASA
Vasa

Jerrys arbete i Höga Kusten fick Vasa och Kvarken Skärgård att bjuda över Jerry till andra sidan Östersjön för att delta tips på hur man kan ta nästa steg i utvecklingen.

SMÅLANDSDAGEN
Jönköping

Jerry anlitads för att inspirera 200 deltagare att ta nästa steg genom samsyn, särskiljning och samarbete. Det blev så uppskattat att Jerry fick återvända och dela tankar kring platsmarknadsföring.

VISIT ÅLAND
Mariehamn

Jerry anlitades av Åland destinations-utveckling för under en halvdag bolla idéer för att sedan under kvällen ge tips och inspirera Ålands turismföretagare.

BESÖKSNÄRINGSDAGEN
Linköping

Jerry inspirerade myndigheter, företagare och föreningar att jobba närmre och bli bättre på att sticka ut. Jerry snittbetyget 4,91 / 5 och ansågs vara behållningen av dagen.

VISIT GLADA HUDIK
Hudiksvall

Jerry blev inbjuden för att inspirera för kommunen och regionens turismentreprenörer under deras tvåårsjubileum. Föreläsningen resulterade i att Jerry blev anlitad till att inspirera Jungfrukusten.

ÖSTERGÖTLAND
Norrköping

Östsvenska Handelskammaren ser en enorm potential i besöksnäringen. Jerry blev inbjuden för föreläsning och leda en workshop för att identifiera nästa steg i utvecklingen.

DESTINATIONSDAGEN
Sundsvall

Under Destinationsdagen i Sundsvall blev Jerry iinbjuden för att dela sina tankar. Föredraget var så uppskattat att Jerry anlitades för två workshops för regionens turismentreprenörer.

BERGSLAGEN
Grythyttan

Tillsammans med Destination Bergslagen kommer vi under två dagar blanda föreläsningar och workshops med destinationens turismföretagare.

VISIT SKÅNE
Digitalt

Jerry anlitades av Åland destinations-utveckling för under en halvdag bolla idéer för att sedan under kvällen ge tips och inspirera Ålands turismföretagare.

HÖR AV DIG!

Förmodligen har ni redan kommit en bra bit med er destinationsutveckling och ni vill träffas för att få lite energi och inspiration för att ta nästa steg, eller så har ni precis kommit igång och vill få lite tips och tankar kring hur ni kan få en bra start.

Jag har fått förmånen att samarbeta med de flesta regioner i Sverige där jag ofta fått förtroendet att återvända. Det har gjort att jag samlat på mig erfarenheter från runt om i Sverige, och världen, i mer än 10 år. Det är tack vare dessa erfarenheter tillsammans med mitt egna arbete i Höga Kusten och det praktiska utförandet i mitt egna företag FriluftsByn som jag kan bidra till er utveckling genom att inspirera, utmana och uppmuntra er i ert arbete. 

Nu är det lätt att vilja berätta om samarbeten med större aktörer som Visit Skåne, Visit Småland, Visit Åland, Visit Stockholm, Visit Sweden men många av de över 50 tillfällena jag har fått dela tankar och tips om just Destinationsutveckling har jag gjort mitt yttersta för att bidra till utvecklingen av smultronställen som exempelvis Bräcke i Jämtland, Ramkvilla i Småland och Torby i Värmland.

Runt om i Sverige finns helt fantastiska möjligheter att skapa upplevelser för både boende och besökare och på så vis även locka nya invånare. Om ni känner att det är läge att samlas och dela erfarenheter och tankar om er utveckling samt ser fördelen med att bjuda in någon utifrån att bidra – ja då kanske ni ska göra som många andra otroligt nöjda destinationer runt om i Sverige och höra av er.

Ni når mig på telefonnummer 070-540 85 77 eller om ni hellre vill inleda med att skicka ett mail på jerry@friluftsbyn.se

Vi hörs och sedan tar vi det därifrån. 
Jerry