VIKTIGT MEDDELANDE TILL ALLA SOM FYLLT 50!

Under de sista åren har jag haft förmånen att vara ute och föreläsa om företagande runt om i Sverige. Det som gör mig glad är alla energifyllda människor jag kommer i kontakt med. Många är ungdomar, de har stora drömmar och har full insikt i de nya teknikerna.

Det som gör mig lite frustrerad är att jag också träffat allt för många personer som fyllt 50 eller 60 som skapat sig en självbild av att vara ”för sent ute”. Idag sprang jag på en bekant som går omkring i tankar att satsa på sin dröm. Tyvärr upplevde hen sig vara på fel planhalva i livet. Att det nog var för sent att satsa på sin dröm. Jag blir nästan provocerad.

Att stöta på friska människor som i 50 eller 60 års ålder inte vet bättre än att gå omkring och tro att “det är för sent!”

Vad är det för skitsnack?

Ni har all jävla tid i världen! Om vi bara ser på hälsotrenderna så har de flesta som fyllt 50, 60 eller 70 ett långt liv framför sig. Kan ni inte bara ta åt er av det?

Du som läser detta och har passerat 50, eller 70 för den delen – Du har all tid i världen att bli florist, driva ett städföretag, starta ett café eller vad det nu kan vara du drömmer om. Gott om tid! Bara här i Höga Kusten där jag själv är mest verksam kokar det av möjligheter inom kultur, smaker och natur. Det mesta är fortfarande ogjort och jag är säker på att det ser lika ut på de flesta platserna i Sverige.

– Ja men de unga då?
Javisst, många är asgrymma och flera av dem har absolut drivet och disciplinen att förverkliga sina drömmar. Men ni har något som de inte har och det är erfarenhet! Ni har massvis av erfarenhet och kontakter. Ta vara på dem!

– Ja men det har ju hänt så mycket?
Ok, i november fyller jag 40 år. Jag växte inte upp med facebook eller färdigheten att bygga hemsidor. Internet fanns knappt. Jag kände inte till begrepp som destinationsmarknadsföring eller placebranding då det mesta i Örnsköldsvik kretsade kring industrin. För tre år sedan visste jag inte hur man startade ett företag. Men jag lärde mig det.

Du kan göra samma sak. Precis som du lärde dig att köra bil, ta hand om barn och allt annat du gjort genom åren. Fasen du har ju massor med erfarenhet och kunskap som du samlat på dig över åren. Att snappa upp några av de senaste trenderna kommer absolut inte vara i närheten så komplicerat som saker du redan lyckats med i ditt liv. Tro mig.

Så nu är semestern slut, eller kanske har du någon vecka kvar, och hösten är i antågande. Vilket grymt tillfälle att inse att istället för att sitta på det där jobbet du inte trivs med i tio eller fem år till – börja satsa på det du drömmer om! Är du redan pensionerad – ja men än mer tid till att förverkliga din dröm.

Du har gott om tid!
Jag hoppas du förstår det.
Så, vad drömmer du om?

Jerry.