FÖRELÄSNING: DIGITALISERA LANDSBYGDEN

Landsbygden är fantastisk – men den digitala närvaron måste förbättras om vi ska öka attraktionen och få fler innevånare, besökare och företagssatsningar. Under denna föreläsning går vi igenom hur man går tillväga för att ökar sin synbarhet, bygger förtroende och konverterar detta till besök eller inflyttning. Föreläsningen tangerar “Platsmarknadsföring” och “Marknadsföring – En ny Era” men under denna fokuserar vi på just landsbygdens möjligheter och går igenom exempel från runt om i Sverige.

Föreläsningen fokuserar på hemsidans betydelse, sökordsmarknadsföring, facebook, youtube och instagram samt ytterligare verktyg som avsevärt kommer förbättra er digitala närvaro. Vi lär oss även betydelsen och skillnaden på digitalt innehåll, sammanhang och distribution. 

Föreläsningen går även att genomföra som en Workshop där deltagarna arbetar med just sin plats eller verksamhet. Då är en till tre timmar lämpligt.

Föredraget lyfter vikten av:
1) Göra grundarbetet – Vad som behövs för att öka förutsättningarna att lyckas. 
2) De olika möjligheterna att kommunicera – Vad passar just dig?
3) Skillnaden mellan innehåll, sammanhang och distribution.
4) Hur man bygger en stark hemsida. 
5) Metoderna som får er att lyckas ni i Sociala Medier.

Utmärkt för: Landsbygdsdagar, landsbygdskonferenser och liknande sammankomster där fokus ligger på att belysa möjligheterna med digitalisering samt där man vill ge konkreta tips på hur man går tillväga.
Pris: 25 000 kr ex moms (resor och ev. boende tillkommer)
Kombinera med: En Levande Landsbygd – Så får vi det att hända >>

LANDSBYGDSDAGARNA 
Oskarshamn – 27:e Okt 2017

Jag anlitades för att hålla en workshop i hur företag och kommuner på Landsbygden kan förbättra sin digitala närvaro. Workshopen blev en succé och deltagarna var lyriska över de möjligheter som uppenbarade sig och de verktyg och modeller som lärdes ut.
Läs mer: Landsbygdsdagarna 2017 >>

HUSHÅLLNINGSSÄLLSKAPET
Härnösand – 10:e Nov 2017

Hushållningssällskapet har samlat ihop landsbygdsaktörer såsom Västernorrlandsgården, Nordviks Naturbruksprogram, Svensk Fjällröding, Y-Ekonomi med flera. Tillsammans ska vi bli bättre på digitalisering.
Läs mer: Hushållningssällskapet >>

FÖRELÄSNINGAR:

WORKSHOPS:

TIPS:

LANDSBYGDSUTVECKLING: