FÖRELÄSNING:
ENTREPRENÖRSKAP

Entreprenörskap handlar i grund och botten att hitta sin passion. Den inre glöden som ger kraft och entusiasm. Från den bygger du din vision om vad du vill skapa, kanske lyckas du till och med formulera en affärsidé.

Se därefter till att omge dig med människor som ger dig energi att våga ta det där första steget. Människor som du vet kommer uppmuntra men även utmana dig i dina tankar. Kanske kan du anförtro dig lite extra till någon som gjort en liknande resa och som också är villig att agera mentor.

VAR SAK I RÄTT ORDNING
Just själva skapandet av ett företag är enkelt, skicka bara in en ansökan om f-skatt och vips är du egenföretagare. Men för att starta, driva och utveckla företaget krävs otrolig disciplin och uthållighet. Framgång kommer från alla de där små handlingarna som utförs med precision, dag ut och dag in. Lär dig förstå din kund och alternativen, hitta din särskiljning och bygg förtroende. Gör en plan på hur du skall gå tillväga och ge inte upp förrän du fullföljt planen för just idag. Ibland kommer du behöva avstå de till synes roliga och frestande sakerna för att senare kunna skörda den söta och välsmakande frukten av vad ni lyckats skapa. Det kommer vara värt det och om du tar allt i rätt ordning så kommer du hitta en balans som passar just dig. 

BYGG STARKA NÄTVERK
Det finns ett uttryck som lyder “om du vill gå fort, gå själv – om du vill gå långt gå tillsammans”. De flesta företag som lyckas på 2000-talet är företag som är bra på att skapa nätverk och bygga kontakter. Har du passion, rätt människor kring dig och en disciplin och uthållighet kan det till och med vara så att nätverket söker upp dig. Ta vara på dessa nätverk! Det kan vara dessa som tar dig till nästa nivå.

Under föredraget går jag igenom dessa fem faktorer. Jag ger exempel från verkligheten och lämnar åhörarna med konkreta tips på hur man går tillväga. Efter föreläsningen brukar många ha bråttom hem för att börja fila på just sin idé.

Fem framgångsfaktorer:
1) Hitta din passion och tro på dig själv.
2) Omge dig med rätt människor.
3) Särskiljning. Du måste sticka ut!
4) Få saker gjort genom effektiva handlingsplaner.
5) Bygg starka nätverkt!

Utmärkt för: Entreprenörsdagar, Företagardagar, Arbetsmarknadsdagar.
Pris: 19 900 kr ex moms (Ev. resor och boendekostnader tillkommer)

“Med sin entusiasm och konkreta tips ger Jerry en känsla av att allt är möjligt. Alla som går i tankar på att starta eget borde få lyssna på Jerry.”
Monica, Tillväxtnyckeln.

“Jerrys konkreta tips om hur man går tillväga för att hitta sin passion och utmana sig själv är otroligt inspirerande. Detta gav energi att ta första steget.” 
Möjligheternas dag.

“Jerry kan inte bara prata om hur man gör. Han har även gjort verklighet av sina idéer. Att få ta del av hans bästa tips är otroligt inspirerande.” 
Frukoststudion.

 

“SÅ LÄNGE DU HAR PASSION OCH UTHÅLLIGHET BEHÖVER DIN AFFÄRSIDÉ INTE VARA BRILJANT FRÅN START – DEN KAN OCKSÅ UTVECKLAS UNDER TIDEN DU JOBBAR MED DEN.”

“BÖRJA MED ATT UMGÅS MED UPPMUNTRANDE OCH UTMANANDE MÄNNISKOR SÅ KOMMER DU MÄRKA HUR ALLT KÄNNS MER MÖJLIGT”

“FÖR ATT UTVECKLAS KRÄVS DET ATT DU VÅGAR GÖRA SAKER SOM DU INTE GJORT TIDIGARE. DU MÅSTE VÅGA TÄNJA PÅ GRÄNSERNA. STEG FÖR STEG. VARJE DAG.” 

FRUKOSTSTUDION
Örnsköldsvik, 25:e Mars 2015

Frukoststudion är en mötesplats för Örnsköldsviks företagare. Jag blev anlitad som huvudtalare för att dela med mig av min syn på entreprenörskap och vad som gör att man går från vision till verklighet.
Om frukoststudion: Frukoststudion >>

DESTINATION JOBB
Örnsköldsvik – 14:e Okt 2015

Destionation Jobb är en yrkesmässa med cirka 1 000 deltagande elever. Jag fick äran att föreläsa för eleverna om entreprenörskap och vikten av att satsa på sin passpion.
Om Mässan: Destination Jobb >>

SVENSKA INSTITUTET
Luleå – 5:e Dec 2015

Svenska Institutet anlitade mig för att dela med mig om entreprenörskap och start-ups för de utländska elever som utvalts som bloggare för “Study in Sweden”.
Om projektet: Study in Sweden >>

KLÖVER DAM
Örnsköldsvik – 27:e Feb 2016

KlöverDam är ett affärsnätverk för kvinnor som driver egna företag och kvinnor i ledande positioner. Jag blev inbjuden för att dela med mig av min syn på hur man lyckas med sitt företagande.
Om nätverket: Klöver dam >>

TILLVÄXTNYCKELN
Örnsköldsvik, 1:a Mars 2016

En heldag fokuserat på hur man skapar tillväxt genom entreprenöriellt tänkande. Förmiddagen var öppen för företagare medan eftermiddagens föreläsning var öppen för studenter.
Om satsningen: Tillväxtnyckeln >>

FÖRETAGSFRUKOST
Kramfors – 4:e Mars 2016

Varje månad samlas Kramfors företagare för att nätverka och få lyssna till intressanta föredrag. Jag anlitades för att berätta om min syn på hur man kommer igång med sitt företagande.

MÖJLIGHETERNAS DAG
Örnsköldsvik – 16:e Mars 2016

En heldag som samlade både arbetsgivare och ungdomar där fokus låg på att ta vara på möjligheter. Jag föreläste vad som krävs av företag och nyanställda för att lyckas.
Om dagen: Möjligheternas dag >>

PLATS FÖR STADEN
Örnsköldsvik – 21:a April 2016

En seminariedag i stadsutveckling med fokus på trender och möjligheter. Jag föreläste om hur man går från vision till verklighet med exempel från Fjällräven och FriluftsByn.
Om företaget: Fastighetsägarna >>

MUSIKMAKARNA
Örnsköldsvik – 29:e Mars 2017

Musikmakarna är en av Sveriges främsta musikutbildningar med löpande gästspel från musikindustrin, bland annat Max Martin och Export Music Sweden. Jag anlitades för att ge utbildningens elever en grund i sin framtida karriär som artister och producenter.

ABF – Västernorrland 
Sundsvall, 29:e April 2017

En halvdag tillsammans med ABF Västernorrland där vi såg över verksamheten och det fantastiska utbud man erbjuder sina medlemmar och vikten av intraprenörskap.

LANDSBYGGAREDAGEN
Sollefteå, 16:e Maj 2017

Den årliga Landsbyggaredagen arrangerades 2017 i Sollefteå och lockade 150 besökare från hela Sverige. Jag anlitades för att föreläsa om hur jag upplever att vi kan få fler att våga starta företag på landsbygden.

ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT
Örnsköldsvik, 27:e Feb 2018

Jag blev ombedd att delta i Juryarbetet i tävlingen Entreprenörskap på Riktigt som år 2018 ägde rum i Örnsköldsvik.

WORKSHOP:
FRÅN DRÖM TILL VERKLIGHET

Många har en dröm om att starta eget eller kanske kunna arbeta deltid med sin hobby. Under denna heldags workshop går vi igenom tre block med vardera tre moduler: 1) Förutsättningarna 2) Grundarbetet och 3) Sätt igång. Målsättningen är att deltagarna efter dagen kommer att ha verktyg att fortsätta förfina planen hemma och därefter sätta igång att förverkliga sin dröm.
Workshop: Från Dröm till Verklighet >>

VIKTIGT MEDDELANDE TILL ER SOM FYLLT 50

Ni har gott om tid  >>

BLI ÅRETS NYFÖRETAGARE 2020!

Tio tips på hur det kan bli just du >>